Information och köpvillkor

Pris

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och inklusive 25% moms: I det priset ingår glasets pris, arbetskostnad och ordinarie gravyr.

Vid eventuella tillval som ex namngravyrer och datum tillkommer en extra kostnad. 

Vid specialbeställningar med unika motiv tillkommer även en original kostnad.

Mina produkter är handgraverade, vilket gör att inget glas blir exakt lik det andra. varje glas blir unikt. Stora delar av mitt sortiment är svenskt munblåst glas, de kan också skilja sig en aning eftersom det är munblåst. En del av de munblåsta produkterna är designade och framtagna av mig. Då jobbar jag med glasbruket, de blåser en provprodukt fram till dess jag tycker vi hittat rätt i storlek och form. Därefter jobbar jag vidare med ex gravyr eller målning.   

Fraktkostnad

Fraktkostnad tillkommer på alla produkter som ska skickas. Då följer jag fraktbolagens portotabeller. Samt kommer överens med kunden om bästa fraktsätt.

Leverans och emballage

Glaset packas med omsorg, det innebär att du kan räkna med en skadefri leverans. Väljer du ett oförsäkrat paket kan varken posten eller jag ersätta dig för varan om olyckan ändå skulle varit framme, det är på egen risk man väljer brevsändning.

Betalningsalternativ

Betalning i förskott: Då får du en faktura/orderbekräftelse där du ser de uppgifter vi kommit överens om.

Postförskott eller mot lösen: Då tillkommer en avgift för PF enligt postens tabell eller en lösenavgift.

Ej utlösta paket

Paket som inte hämtats ut, går i retur till mig och omfattas inte av ångerrätten. För alla paket som inte hämtas ut förbehåller jag mig rätten att debitera kostnader för frakt, returfrakt och exp.avg. Är det dessutom ett glas med personlig anknytning måste jag debitera hela kostnaden (arbetskostnad, glas, frakt, returfrakt, PF - avgift inkl. lagenlig ränta och påminnelseavgift). Detta beror på att glas med personlig anknytning blir osäljbara för mig.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra köpet inom 14 dagar från det att du hämtat ut paketet, enligt Distansavtalslagen.

Produkten skall återlämnas i oförändrat skick i originalförpackning. Du står själv för frakten tillbaka till mig och även för transportrisken gentemot fraktbolaget (använd samma fraktbolag som produkten blev skickad med) Jag ersätter dig för produktens pris, när jag erhållit glaset och den är i oförändrat skick dvs NYSKICK. returfrakt ersätts ej.

Har du valt ett glas med personlig anknytning, glaset är gjort efter dina önskemål kan jag tyvärr inte lämna ångerrätt och öppet köp.

Reklamationer och fraktskador

Om du vid mottagaandet upptäcker att paketet är skadat ska du omedelbart (samma dag du hämtat ut paketet) anmäla/reklamera detta till fraktbolaget eller direkt på ditt utlämningsställe där du hämtade ut paketet.

Vanligtvis är det fraktbolaget som ersätter dig förutom då du valt brevförsändelse.

Upptäcker du transportskadan först när du öppnat paketet så ska du även då anmäla/reklamera till fraktbolaget.

Detta ska göras omgående (samma dag som du hämtat ut paketet) och du ska spara emballage, original kartong, betalningsbekräftelse samt fotografera både ytterförpackning och innehåll.

skulle du vilja reklamera en felaktig produkt skall du alltid ta kontakt med mig via mail eller telefon, detta ska göras senast inom 4 dagar efter uthämtat paket.

Varan skickas enligt överenskommelse till mig och kunden står för frakten. Produkten skall vara packad väl (rejält emballage) i originalkartong, tänk på att det är du som står för transportrisken. Returer får ej ske mot postförskott eller lösen och får aldrig göras utan reklamation.

Reklamationsrätten gäller endast ursprungliga fel d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans.

Reklamationsrätten gäller ej då jag inte kan hitta något fel på produkten eller då du orsakat felet själv. Vanligt slitage ersätts ej.

Har något pga slitage gått sönder som du sedan låter någon reparera står kunden själv för den kostnaden.

Har du köpt produkten hos en av mina Återförsäljare ska du först kontakta dom. Men även där gäller samma regler som vid reklamation direkt hos mig.

Du ska medtaga produkten i originalkartong och uppvisa kvitto.